Η Ινδονησία σχεδιάζει να ζητήσει προσφορές για 10 μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου φέτος, καθώς η χώρα επιδιώκει να αυξήσει τα αποθέματά της εν μέσω υποτονικής παραγωγής, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ινδονησία προσέφερε 10 μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2023, με δύο περιοχές εργασίας Akimeugah-1 και Akimeugah-II στην περιοχή Παπούα να βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία υποβολής προσφορών, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας Tutuka Ariadji.

«Το 2024 σχεδιάζουμε να προσφέρουμε 10 τεμάχια. Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους εμπειρογνώμονες, αλλά με βάση τις πληροφορίες που έχω, είναι αρκετά ελπιδοφόρα», δήλωσε ο Tutuka στους δημοσιογράφους.

Ορισμένες από τις υποψήφιες περιοχές βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας και κοντά στο μπλοκ Andaman στην υπεράκτια επαρχία Aceh, είπε.

Ο πρώτος γύρος αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας Ma’ruf Affandi.

Δεν υπήρξαν προσφορές για το μπλοκ Natuna D-Alpha στην Ανατολική Νατούνα που προσφέρθηκε στον δεύτερο γύρο των δημοπρασιών πέρυσι, δήλωσε ο Ma’ruf, ωστόσο το μπλοκ μπορεί να τεθεί σε κοινή μελέτη ή διαγωνισμό και πάλι φέτος.

Το ερευνητικό μπλοκ Natuna D-Alpha έχει εκτιμώμενα 230 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (6,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου, ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο, το οποίο όμως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2).