Η Bosch θα ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρολυτών για την παραγωγή υδρογόνου, αναμένοντας ότι η δραστηριότητά της στον τομέα του υδρογόνου θα αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2030, αναφέρει το Reuters. Η Γερμανία επιδιώκει να αυξήσει την εξάρτησή της από το υδρογόνο ως μελλοντική ενεργειακή πηγή, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ιδιαίτερα ρυπογόνους βιομηχανικούς τομείς, όπως η χαλυβουργία και η χημική βιομηχανία, που δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν, καθώς και να περιορίσει την εξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Οι ηλεκτρολύτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ενέργεια για να διαχωρίσουν το υδρογόνο από το νερό, είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή υδρογόνου. Η Bosch σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στα συστήματα κυψελών καυσίμου και την εμπειρία της στη μαζική παραγωγή για να καταστήσει το υδρογόνο πιο αποδοτικό και οικονομικό. Στην εμπορική έκθεση του Ανόβερου, η Bosch ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει δύο νέες μονάδες ηλεκτρόλυσης Hybrion PEM, τις οποίες θα αρχίσει να παράγει σε συνεργασία με τον προμηθευτή βιομηχανικού εξοπλισμού FEST, με συνολική ισχύ συστήματος 2,5 μεγαβάτ.

«Το υδρογόνο είναι ένας στρατηγικός τομέας ανάπτυξης για την Bosch – αναμένουμε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα φτάσουν τα δισεκατομμύρια έως το 2030», δήλωσε ο Markus Heyn, πρόεδρος της Bosch Mobility. Οι μονάδες Hybrion θα κατασκευάζονται αρχικά σε εργοστάσιο στην πόλη Bamberg, στη νότια Γερμανία, με την επίσημη έναρξη των πωλήσεων των εξαρτημάτων να ξεκινά τον Απρίλιο. Η Bosch πρόσθεσε ότι έχει ήδη λάβει παραγγελίες περίπου 100 μεγαβάτ.

Η εμπειρία της Bosch

Η Bosch, ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικούς και βιομηχανικούς ομίλους παγκοσμίως, επενδύει στρατηγικά στην υδρογονοκίνηση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενισχύοντας τον ρόλο της στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή εξοπλισμού και τεχνολογιών καυσίμου, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρολύτες, στοχεύοντας σε σημαντικά έσοδα από τον τομέα του υδρογόνου έως το 2030. Παράλληλα, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του κόστους παραγωγής πράσινου υδρογόνου, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη