Η Masdar επιδεικνύει επιτυχίες και στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, αφού όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο LinkedIn πέτυχε, μαζί με τους συνεργάτες της, τη Veolia και την BEEAH Group, ένα σημαντικό ορόσημο. Συγκεκριμένα, κατάφερε την επιτυχημένη επεξεργασία 500.000 τόνων αποβλήτων στις εγκαταστάσεις Waste to Energy στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την έναρξη λειτουργίας τους το 2023.

Πέρα από αυτό το σημαντικό επίτευγμα, η εγκατάσταση Waste to Energy στη Σάρτζα, όπως αναφέρει η Masdar, η οποία είναι η πρώτη εμπορική κλίμακας λειτουργία αυτού του είδους στην περιοχή, έχει μειώσει με επιτυχία τις εκπομπές CO2 κατά 750.000 τόνους και έχει ανακτήσει 2.000 τόνους μετάλλου. Επιπλέον, έχει εξάγει 3.000.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας και έχει καταγράψει περισσότερες από 300.000 ώρες εργασίας χωρίς κανένα περιστατικό απώλειας χρόνου. Επιπλέον, με δυνατότητα παραγωγής 30 MW χαμηλού άνθρακα ενέργειας, η εγκατάσταση μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 28.000 σπίτια και να αντισταθμίσει έως και 450.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως. Αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση παίζει κρίσιμο ρόλο στον στόχο της Σάρτζα για μηδενικά απόβλητα σε χωματερές και είναι καίριας σημασίας για την προώθηση της βιωσιμότητας στα ΗΑΕ. Η Waste to Energy εγκατάσταση της Masdar στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί πρότυπο για άλλες χώρες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε καινοτόμες λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, και είναι ένα παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Masdar συνεχίζει τη δραστηριοποίησή της σε διαφορετικούς τομείς βιώσιμης ανάπτυξης

Υπενθυμίζεται πως η Masdar, η εταιρεία βιώσιμης ενέργειας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρωτοστατεί στον τομέα της καθαρής ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης. Με επικέντρωση στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική, έχει αναπτύξει έργα που συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών CO2 και στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας. Επιπλέον, η Masdar συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς συνεργασίες και επενδύσεις σε έργα που προάγουν την αειφορία, όπως η ανάπτυξη έξυπνων πόλεων και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Η δέσμευσή της για βιωσιμότητα ενισχύει τη μετάβαση σε μια πιο καθαρή και ανθεκτική ενεργειακή οικονομία, προάγοντας παράλληλα την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη