Η Engie North America, τμήμα της γαλλικής εταιρείας Engie SA, έχει συνάψει συμφωνία για την παροχή στην Google LLC πράσινης ενέργειας από το φωτοβολταϊκό έργο Chillingham 350 MW στο Τέξας, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με το renewables now, ο διαχειριστής της μηχανής αναζήτησης της Alphabet Inc. θα παραλάβει ηλεκτρική ενέργεια από 90 MW της συνολικής δυναμικότητας του έργου, δήλωσε την Πέμπτη (24/10) η Engie North America. Η διάρκεια της συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) δεν διευκρινίστηκε.

Το φωτοβολταϊκό (Φ/Β) πάρκο Chillingham εγκαθίσταται βόρεια του Όστιν, στην κομητεία Bell του Τέξας. Η Google θα χρησιμοποιήσει την προμηθευόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το εργοστάσιο για να καλύψει τη ζήτηση των δραστηριοτήτων της στο Τέξας.

Το PPA διευκολύνθηκε μέσω της επιταχυνόμενης διαδικασίας της LevelTen Energy (LEAP), η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από την Google και την LevelTen Energy για τον εξορθολογισμό της αγοράς και πώλησης καθαρής ενέργειας. Η υπογραφή της υποστηρίζει τον στόχο της Google να λειτουργεί με ενέργεια χωρίς άνθρακα 24/7 σε κάθε δίκτυο όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία έως το 2030.

Μέχρι στιγμής, η Engie και η Google έχουν υπογράψει πέντε PPAs ανανεώσιμης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη