Το διοικητικό συμβούλιο της JinkoSolar ενέκρινε μια πρόταση για την έκδοση Παγκόσμιων Πιστοποιητικών Καταθέσεων (GDRs) στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Τα GDRs, που θα υποστηρίζονται από νέες μετοχές τύπου Α που θα εκδοθούν στην Κίνα, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το pv magazine, τα κεφάλαια, με ανώτατο όριο τα 4,5 δισεκατομμύρια CNY, θα υποστηρίξουν διάφορα έργα. Η JinkoSolar σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκατομμύρια CNY σε μια προηγμένη μονάδα παραγωγής ηλιακών μονάδων ισχύος 1 GW στη Φλόριντα. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσει 2,74 δισεκατομμύρια CNY για τη δεύτερη φάση του ολοκληρωμένου έργου παραγωγής ισχύος 56 GW στην επαρχία Σανσί της Κίνας, το οποίο περιλαμβάνει εργοστάσιο παραγωγής μονάδων ισχύος 14 GW. Τα υπόλοιπα 1,26 δισεκατομμύρια CNY θα διατεθούν για κεφάλαια κίνησης και αποπληρωμή χρέους.

Το εμβληματικό έργο της JinkoSolar στη Σανσί της Κίνας

Το έργο της Σανσί, που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2023, θα είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη βάση παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, με χωρητικότητα 56 GW και συνολική επένδυση 56 δισεκατομμυρίων CNY. Θα συνδυάσει την παραγωγή πλακιδίων, κυψελών και μονάδων, με έμφαση στην τεχνολογία ηλιακών κυττάρων τύπου n. Το σχέδιο έκδοσης GDR έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της JinkoSolar, αλλά απαιτούνται ακόμη εγκρίσεις από τους μετόχους, το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, την Επιτροπή Ρύθμισης Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC) και τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης και της Ομοσπονδιακής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (BaFin).

Η JinkoSolar δήλωσε ότι οι νέες μετοχές τύπου Α που θα αντιπροσωπεύονται από τα GDRs δεν θα υπερβαίνουν το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της πριν από την έκδοση. Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι η έκδοση μπορεί να μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων βραχυπρόθεσμα. Εάν επιτύχει, η JinkoSolar θα είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία ηλιακής ενέργειας εισηγμένη σε χρηματιστήρια της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, δημιουργώντας ένα νέο προηγούμενο στη διεθνή ηλιακή βιομηχανία.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση της Sungrow, ενός Κινέζου κατασκευαστή αντιστροφέων ηλιακής ενέργειας, ο οποίος σχεδιάζει να εκδώσει GDRs στη Φρανκφούρτη για να συγκεντρώσει 4,88 δισεκατομμύρια CNY, ώστε να υποστηρίξει τις δραστηριότητές του στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας και την παραγωγή αντιστροφέων.

Διαβάστε ακόμη