Δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα θέματα της ενέργειας (κάτι μάλλον αναμενόμενο αν λάβει κανείς υπόψη την προϋπηρεσία του και το ακαδημαϊκό του προφίλ) ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και γι’ αυτό δεν προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τους stakeholders του κλάδου στις Βρυξέλλες.

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον προτεινόμενο Επίτροπο Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν, είχε «ραντεβού» με εκπροσώπους της WindEurope, του συνδέσμου που εκπροσωπεί την αιολική βιομηχανία της ΕΕ, μέλος της οποίας είναι και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο LinkedIn ο κ. Μανιάτης, το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι προοπτικές της πράσινης μετάβασης στην Ευρώπη και οι αιτίες πίσω από τις κοινωνικές αντιδράσεις στην εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων. O Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι μοναδική λύση είναι οι τοπικές κοινωνίες να αισθανθούν συμμέτοχες σε τέτοιου είδους επενδύσεις μέσα από συγκεκριμένα απτά οικονομικά οφέλη. Πάντα, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, την προστασία της φύσης, του τοπίου και της βιοποικιλότητας.

Διαβάστε ακόμη