Η BP εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο στην υπεράκτια αιολική δραστηριότητά της, σύμφωνα με τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος, την τελευταία προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου Murray Auchincloss να μειώσει την εστίαση της ενεργειακής εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρει το Reuters.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από τους μετόχους σχετικά με τη στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020, καθώς τα κέρδη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αραίωσαν, ενώ τα περιθώρια κέρδους από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αυξήθηκαν.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πετρελαϊκή εταιρεία έχει βάλει σε σειρά την Bank of America για να βρει εταίρους για την επιχείρηση, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή η διαδικασία είναι ιδιωτική. Η BP θέλει να μειώσει το μερίδιό της στις μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη αυτών των έργων, είπαν δύο από τις πηγές.

Εκπρόσωπος της BP αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα σχέδια της BP

Η BP παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των μεγάλων υπεράκτιων αιολικών έργων της, δήλωσε μία πηγή. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει στην ηλιακή ενέργεια, τα βιοκαύσιμα και το υδρογόνο χαμηλών εκπομπών άνθρακα τους τελευταίους μήνες.

Ο Auchincloss, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του τον Ιανουάριο, έχει υποσχεθεί να αναμορφώσει τα σχέδια της εταιρείας ώστε να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις υψηλού περιθωρίου κέρδους, παίρνοντας αποστάσεις από τη στρατηγική του προκατόχου του Bernard Looney για ταχεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούνιο, επικαλούμενο πηγές, ότι η εταιρεία διέκοψε τις επενδύσεις σε νέα υπεράκτια αιολικά έργα. Τον περασμένο μήνα, η BP δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει την επιχείρηση χερσαίων αιολικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι η BP θα πουλήσει μερίδιο στην κοινοπραξία ηλιακής ενέργειας Lightsource BP μόλις ολοκληρώσει την πλήρη εξαγορά της τους επόμενους μήνες.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η BP εγκατέλειψε τον εμβληματικό της στόχο για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 25% μεταξύ 2019 και 2030, αν και παραμένει προσηλωμένη στη φιλοδοξία της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε καθαρό μηδέν έως το 2050.

Διαβάστε ακόμη