Ο διεθνής ενεργειακός όμιλος GEN-I έθεσε σε λειτουργία ένα δεύτερο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βόρεια Μακεδονία, κοντά στο Κάβαδαρτσι, σύμφωνα με το Ceenergy News. Με συνολική ισχύ 12 μεγαβάτ (MW), το πάρκο θα παράγει έως και 15.500 μεγαβατώρες (MWh) ενέργειας χωρίς άνθρακα ετησίως, συμβάλλοντας έτσι στην απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος. Λαμβάνοντας υπόψη τη μέση κατανάλωση, αυτή η ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρισμού περίπου 3.400 νοικοκυριών, μειώνοντας παράλληλα την εκπομπή κατά 7.574 τόνους CO2 ετησίως.

«Η GEN-I είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς άνθρακα και στην προστασία του πλανήτη. Εδώ και πολλά χρόνια είμαστε γνωστοί ως προμηθευτές που παρέχουν στους πελάτες τους μόνο ηλεκτρική ενέργεια που δεν παράγει εκπομπές CO2», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της GEN-I, Μακς Χέλμπλ. «Είμαστε μία από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με έργα όπως αυτό στο Κάβαδαρτσι, αυξάνουμε τις επενδύσεις μας σε ανανεώσιμες πηγές. Τέτοιες επενδύσεις γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένες στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς επιτρέπουν τη χρήση υποβαθμισμένων περιοχών για βιώσιμους σκοπούς, όπως η παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Στον Όμιλο GEN-I, αναπτύσσουμε εντατικά έργα, κατασκευάζοντας μεγάλες ηλιακές μονάδες και στη Σλοβενία, που προσδίδουν νέα αξία σε υποβαθμισμένες εκτάσεις μέσω της βιώσιμης παραγωγής ενέργειας χωρίς άνθρακα, ακόμα και υπό σύνθετες χωρικές και κανονιστικές απαιτήσεις».

Ο Όμιλος GEN-I επεκτείνει τις δραστηριότητές του για να καλύψει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει ήδη κατασκευάσει περισσότερα από 10.000 μικρά ηλιακά πάρκα στη Σλοβενία και το μεγάλο ηλιακό πάρκο στο Κάβαδαρτσι είναι το δεύτερο που έχει κατασκευάσει στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη