Η Amazon.com Inc. εξετάζει επί του παρόντος μόνο την αιολική και την ηλιακή ενέργεια για να προσφέρει πράσινη ενέργεια για έργα στην Ασία, ακόμη και όταν οι παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν να εξετάζουν την πυρηνική παραγωγή για την τροφοδοσία των ενεργοβόρων κέντρων δεδομένων.

«Πηγαίνουμε εκεί που μπορούμε να προμηθευτούμε σήμερα, και αυτό είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στην περιοχή, δήλωσε ο Ken Haig, περιφερειακός επικεφαλής της APAC για την ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική στην Amazon Web Services. «Είναι δυνατόν να προμηθευτούμε πυρηνική ενέργεια σε αυτό το μέρος του κόσμου; Όχι ακόμη», αναφέρει δημοσίευμα στο Bloomberg.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου τεχνολογικοί τιτάνες, όπως η Amazon και η Microsoft Corp. στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τα ενεργοβόρα κέντρα δεδομένων τους. Η τεχνολογία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα όλο το εικοσιτετράωρο, ένα βασικό πλεονέκτημα έναντι της διακοπτόμενης αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Η Microsoft εξασφάλισε την πλήρη παραγωγή από το αδρανές πυρηνικό εργοστάσιο Three Mile Island στην Πενσυλβάνια, όταν αυτό επανεκκινηθεί το 2028. Νωρίτερα η Amazon είχε αγοράσει ένα κέντρο δεδομένων με πυρηνική ενέργεια στην πολιτεία.

Ενώ η Ασία παραμένει μια από τις πιο δύσκολες γεωγραφικές περιοχές για την απόκτηση πράσινης ενέργειας, είναι η περιοχή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες, δήλωσε ο Haig. Για παράδειγμα, είναι πλέον ευκολότερο να προμηθευτεί κανείς καθαρή ενέργεια στην Ιαπωνία, ενώ οι κανονισμοί αγοράς στο Βιετνάμ και τη Μαλαισία έχουν σημειώσει ενθαρρυντική πρόοδο.

Η εταιρεία επιδιώκει να προμηθευτεί περισσότερες συμφωνίες καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία.

Διαβάστε ακόμη