Η Βρετανία θα προσφέρει στους κατασκευαστές έργων αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αντλησιοταμίευση, ένα εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε τεχνολογίες που βοηθούν τη χώρα να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βρετανία στοχεύει στην απαλλαγή του τομέα της ηλεκτρικής της ενέργειας από τις ανθρακούχες εκπομπές μέχρι το 2030. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει μεγάλη αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, καθώς και έργα που αποθηκεύουν ενέργεια όταν δεν υπάρχει επαρκής άνεμος ή ήλιος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι κατασκευαστές έργων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης διάρκειας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμβάσεις «cap and floor» που παρέχουν εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα σε αντάλλαγμα για ένα όριο εσόδων.

Ένα παρόμοιο σύστημα χρησιμοποιείται ήδη για να συμβάλει στην πληρωμή των διασυνδετήριων ηλεκτρικών συνδέσεων με άλλες χώρες.

Τα αντλητικά υδροηλεκτρικά εργοστάσια λειτουργούν με άντληση νερού σε υψηλότερη δεξαμενή πριν το απελευθερώσουν για να μπορέσει το νερό να ρέει προς τα κάτω μέσω στροβίλων και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια όταν χρειάζεται.

Οι κατασκευαστές της τεχνολογίας λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της κυμαινόμενης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν νέα υδροηλεκτρικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των SSE, Drax και Statkraft, χαιρέτισαν την κίνηση αυτή.

Διαβάστε ακόμη