Πριν από λίγα 24ωρα το δημοτικό συμβούλιο Πύργου «άναψε» το πράσινο φως για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Απόλλων. Έτσι ο Δήμος Πύργου προστίθεται σε εκείνους που τους τελευταίους μήνες δείχνουν ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, που στόχο έχει τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα. Ο Δήμος Πύργου θα είναι παρών σε κάθε πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης. Η ενεργειακή πολιτική πρέπει να αποδίδει οφέλη στους πολίτες και να έχει έντονο θετικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή».

Υπενθυμίζεται πως οι διαγωνισμοί για έργα ΑΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Απόλλων θα αφορούν σταθμούς αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και σε κάθε περίπτωση έργων με μπαταρίες. Ήδη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν ανάψει το «πράσινο» φως για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Απόλλων» για παραγωγή φθηνής πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά μέσω ενεργειακού συμψηφισμού.

Να σημειωθεί πως η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το πρόγραμμα «Απόλλων», στη Λαμία παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.

Διαβάστε ακόμη