Συνεχίζεται η ελληνονορβηγική συνεργασία που σκοπό έχει να αποκομίσει η χώρα μας χρήσιμα συμπεράσματα και γνώσεις σχετικά με την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στο ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια και η προετοιμασία των σχετικών ελληνικών φορέων είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχεία ανάπτυξή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο κέντρο δοκιμών για πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Νορβηγίας βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Παπασταματίου. Ο Παπασταματίου ευχαρίστησε με ανάρτησή του στο LinkedIn το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ), τον Μάρκο Δαμασιώτη, τον Νίκο Στεφανάτο για τον προγραμματισμό της επίσκεψης, καθώς και το Κέντρο Δοκιμών Θαλάσσιας Ενέργειας (METCentre) και τη Νορβηγική Υπεράκτια Ενέργεια για τη φιλοξενία.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Παπασταματίου στο LinkedIn

Στο κέντρο δοκιμών για πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, 10 χιλιόμετρα από την δυτική ακτή της Νορβηγίας, στο Χάουγκεσουντ.

Η παλαιότερη πλωτή ανεμογεννήτρια, που εγκαταστάθηκε το 2009, λειτουργεί εδώ!

Πολλές ευχαριστίες στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ), στον Μάρκο Δαμασιώτη και στον Νίκο Στεφανάτο για τον προγραμματισμό της επίσκεψης και την εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

Πολλές ευχαριστίες στο Κέντρο Δοκιμών Θαλάσσιας Ενέργειας (METCentre), στη Νορβηγική Υπεράκτια Ενέργεια και ειδικά στον Τορ Άρνε Γιόνσεν, στη Μαρτίν Ελίζ Φάρστατ και στους συναδέλφους τους για την φιλοξενία και την υποστήριξή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ανάρτηση της Norwegian Offshore Wind στο LinkedIn

Ο ήλιος λάμπει φωτεινός στις ανεμογεννήτριες του METCentre – σίγουρα είναι ένα σημάδι ενός φωτεινού μέλλοντος για τη βιομηχανία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε στενά με τους ενδιαφερόμενους στην ελληνική αγορά για να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες μεταξύ των βιομηχανιών μας. Σήμερα, είχαμε μια ελληνική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Κέντρο Δοκιμών Θαλάσσιας Ενέργειας (METCentre) για να συζητήσει την πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια και τις δυνατότητες στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να δουν τις δύο ανεμογεννήτριες από κοντά και να μάθουν περισσότερα για το τρέχον έργο OceanCharger.

Σας ευχαριστούμε για μια μοναδική εμπειρία ανταλλαγής γνώσεων υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη