Ο συνολικός αριθμός των ανακοινωμένων επιβεβαιωμένων παραγγελιών της Vestas για το τρίτο τρίμηνο του 2024 είναι 3,7 GW. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 24 παραγγελίες σε 14 χώρες από όλο τον κόσμο. Τα προαναφερθέντα στοιχεία ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτησή της στο LinkedIn. Μάλιστα, μεταξύ αυτών η εταιρεία διακρίνει το Lotus Creek, που αποτελεί το πρώτο αναπτυξιακό έργο της στην Αυστραλία, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο OranjeWind στις Κάτω Χώρες, τη μεγαλύτερη χερσαία παραγγελία της εταιρείας στην Ιαπωνία, καθώς και την πρώτη επιβεβαιωμένη παραγγελία που έχει λάβει η εταιρεία για υπεράκτια αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ.

Η Vestas αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον τομέα της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση και τη συντήρηση ανεμογεννητριών για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Η εταιρεία με έδρα τη Δανία έχει παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ υπολογίζεται πως έχει εγκαταστήσει πάνω από 160 GW αιολικής ισχύος παγκοσμίως μέχρι το 2023.

Η Vestas έχει σημαντική παρουσία εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Από τον Απρίλιο του 2001 λειτουργεί στην Ελλάδα και η θυγατρική της, Vestas Hellas Α.Ε. Η Vestas αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ανεμογεννητριών στην Ελλάδα, έχοντας προμηθεύσει το μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής αποδιδόμενης αιολικής ισχύος στη χώρα, ενώ μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών της είναι η Enercon, η Siemens Gamesa, η Nordex και η GE Renewable Energy. Πέραν της προμήθειας ανεμογεννητριών, η Vestas τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει αρχίσει να συμμετέχει και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αιολικών έργων.

Η ανάρτηση της Vestas στο LinkedIn:

3.7 GW. Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των ανακοινωμένων επιβεβαιωμένων παραγγελιών μας το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Με 24 παραγγελίες σε 14 χώρες σε έξι ηπείρους, είχαμε πολλές σημαντικές στιγμές, όπως:

  •  Το Lotus Creek, το πρώτο μας αναπτυξιακό έργο στην Αυστραλία που έφτασε στο κλείσιμο χρηματοδότησης και την ετοιμότητα κατασκευής.
  • Μια επιβεβαιωμένη παραγγελία για υπεράκτια αιολική ενέργεια για το αιολικό πάρκο OranjeWind στις Κάτω Χώρες.
  • Η μεγαλύτερη χερσαία παραγγελία μας μέχρι σήμερα στην ιαπωνική αγορά.
  • Η πρώτη μας επιβεβαιωμένη παραγγελία για υπεράκτια αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ. και πολλά άλλα.

Πολλές από τις παραγγελίες μας περιλαμβάνουν σημαντικές συμφωνίες παροχής υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας πώς προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους πελάτες μας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους, και στους αφοσιωμένους συναδέλφους μου που εξασφάλισαν αυτές τις νίκες. Αυτά τα έργα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην απανθρακοποίηση, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Javier Rodríguez Diez, ο Επικεφαλής Διευθυντής Πωλήσεων μας.

Διαβάστε ακόμη