Η Masdar ανακοίνωσε την απόκτηση μεριδίου 50% στην Terra-Gen Power Holdings, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ. Έτσι, μετά την «επέλασή» της στην Ευρώπη, στην οποία το energygame.gr έχει κάνει εκτενή αναφορά, η εταιρεία – κολοσσός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενισχύει με ταχείς ρυθμούς την παρουσία της και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Masdar έκανε γνωστή την είδηση της απόκτησης μεριδίου στην Terra-Gen Power Holdings με ανάρτησή της στο LinkedIn.

Η Terra-Gen αποτελεί μια σημαντική και αναπτυσσόμενη αμερικανική εταιρεία στον τομέα των ΑΠΕ. Πιο αναλυτικά, λειτουργεί αυτή τη στιγμή έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, αλλά και αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 3,8 GW σε 30 τοποθεσίες στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Παράλληλα, αναπτύσσει νέα έργα άνω των 12 GW, συμπεριλαμβανομένων αιολικής, ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας. Μεταξύ των επερχόμενων έργων είναι 386 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας με αποθήκευση 512 MWh, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Με αυτή τη συμφωνία, η Masdar βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερβεί τον στόχο της για το 2030, που είναι η επίτευξη άνω των 10 GW ολοκληρωμένης ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ. Η αυξανόμενη παρουσία της Terra-Gen στις ΗΠΑ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς η Masdar υλοποιεί το σχέδιό της να αναπτύξει 100 GW δυναμικότητας στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030.

Υπενθυμίζεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Masdar, Mohamed Jameel Al Ramahi, όπως ανέφερε και το energygame.gr στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του 10ου Συμβουλίου Επενδυτικών Συμβουλών της Τουρκίας, εξήρε την πρόοδο που έχει επιτύχει η Τουρκία στην οικονομική της σταθεροποίηση υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που έχει αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, βάζοντας την Τουρκία στο κάδρο.

Στη Masdar, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για να βοηθήσουμε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της χώρας στις καθαρές μορφές ενέργειας και να υποστηρίξουμε τη Συνολική Οικονομική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (CEPA) που υπογράφηκε πέρυσι από τα ΗΑΕ και την Τουρκία, δήλωσε ο αραβικός κολοσσός.

Διαβάστε ακόμη