Ο Δήμος Φαιστού προέβη σε μια σημαντική για την τοπική κοινωνία κίνηση με την ένταξή του ως μέλος στη Minoan Energy Community. Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος προστίθεται στη λίστα των δήμων που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, ενισχύοντας περαιτέρω τη δικτύωση και την αλληλεπίδραση των τοπικών φορέων της Κρήτης. Πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και να δημιουργήσει νέα πεδία συνεργασίας.

Την είδηση της ένταξης του Δήμου Φαιστού στην ενεργειακή κοινότητα Minoan Energy Community, έκανε γνωστή η ίδια η ενεργειακή κοινότητα με ανάρτησή της στο LinkedIn. Η σύμπραξη αυτή αναδεικνύει την ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται πως οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν συλλογικές πρωτοβουλίες πολιτών, τοπικών φορέων και επιχειρήσεων για την παραγωγή, διαχείριση και κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Στόχος τους είναι η ενεργειακή αυτάρκεια, η μείωση του κόστους ενέργειας και η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράγοντας πράσινη ενέργεια, οι κοινότητες συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ενεργειακή ανεξαρτησία των περιοχών τους.

Η ανάρτηση της Minoan Energy Community:

Με μεγάλη χαρά μάθαμε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Φαιστού, να συμμετέχει ως μέλος στην κοινότητά μας.

Ο Δήμος Φαιστού είναι ο 13ος Δήμος – μέλος της Κοινότητας και ο 11ος από την Κρήτη.

Ένας πολύ μεγάλος δήμος, από τους μεγαλύτερους της Κρήτης, σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε παραγωγή, σε φυσικό και έμψυχο πλούτο, σε αρχαιότητες και φυσικές ομορφιές αλλά και σε θετικές προοπτικές για την μελλοντική πορεία του, μας τιμά με την συμμετοχή του.

Ευχαριστούμε θερμά το φίλο δήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την μεγάλη τιμή που μας κάνουν, και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αγαστή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη