Ένας από τους πιο σφοδρούς τυφώνες που έπληξαν την περιοχή του Ζαντζιάνγκ, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, από το 1949, ήταν ο Σούπερ Τυφώνας Capricorn αυτόν τον μήνα. Μέσα σε αυτές τις άγριες καιρικές συνθήκες, με καταρρακτώδεις ανέμους και γιγάντια κύματα, ποια είναι η αντοχή των πλωτών φωτοβολταϊκών; Παρά τις σημαντικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων διακοπών ρεύματος που προκλήθηκαν σε ολόκληρη τη νότια Κίνα από συνεχείς ριπές ανέμων με ταχύτητα έως 60 μ/δ και μέγιστη δύναμη ανέμου 17 στην καρδιά του τυφώνα, τα πλωτά φωτοβολταϊκά δεν υπέστησαν βλάβες. Ο τυφώνας Capricorn προκάλεσε την κατάρρευση και μετακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και την πτώση γερανών, ωστόσο το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο 16 MW της Mibet άντεξε και κέρδισε τη μάχη.

Ο τυφώνας Κατηγορίας 17 χτύπησε την περιοχή με ταχύτητα 60 μέτρων ανά δευτερόλεπτο στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν έφτασε στην ξηρά κοντά στην ακτή της Κίνας. Το πλωτό φωτοβολταϊκό έργο 16 MW στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ακτή, άντεξε με ευκολία τον τυφώνα, αποδεικνύοντας την αντοχή και τη σταθερότητά του απέναντι σε ισχυρούς ανέμους υπό αντίξοες συνθήκες. Το έργο χρησιμοποιεί τη δομή του πλωτού συστήματος G5M της Mibet, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 16,632 εκατομμυρίων kWh και καλύπτει έκταση περίπου 210.000 τετραγωνικών μέτρων. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς όπως οι SGS και TUV και διαθέτει δομή στήριξης που αποτελείται από «πλωτήρα από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) + χάλυβα-αλουμίνιο». Ο πλωτήρας είναι ανακυκλώσιμος και φιλικός προς το περιβάλλον και έχει περάσει δοκιμές αντοχής σε κρούση, κυκλικά θερμοκρασίας και γήρανσης από υπεριώδη ακτινοβολία σύμφωνα με τα βιομηχανικά πρότυπα.

Η Mibet δήλωσε: «Σταθεροποιούμε το σύστημα μέσω μιας διάταξης επέκτασης σε μονάδες και μεθόδων εγκατάστασης ενσωμάτωσης, αυξάνοντας την πλευστότητα κάθε πλωτήρα στα 150 kg/m². Σε συνδυασμό με διάφορες μεθόδους αγκύρωσης και μια δομή καλωδίων αγκύρωσης πολλών τμημάτων, αποτρέπουμε τη ζημιά στη δομή του σταθμού από ισχυρούς ανέμους».

Διαβάστε ακόμη