Το παρόν στο Horasis India Meeting (που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φόρα για τη σύσφιξη των δεσμών της επιχειρηματικής κοινότητας της Ινδίας με το εξωτερικό) που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα έδωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της στο LinkedIn, συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και τις καθαρές τεχνολογικές λύσεις σε Ινδία και Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της ανέδειξε τα βασικά επιτεύγματα της Ενεργειακής Ένωσης καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ για να προχωρήσει την πράσινη μετάβαση διατηρώντας παράλληλα τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της, αντλώντας από τα διδάγματα της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η κ. Σδούκου παρουσίασε επίσης την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην πράσινη μετάβαση, με έμφαση στο στοιχείο της Δίκαιης Μετάβασης για τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο και ανέλυσε τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Ινδίας ιδίως στα πεδία των τεχνολογικών λογισμικού (software technology) και της Τεχνητής Νοημοσύνης «που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών μας συστημάτων», όπως υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη