Η γαλλική εταιρεία Nexans, ειδική στα καλώδια, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 90 εκατ. ευρώ (99 εκατ. δολάρια) για να στηρίξει την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Splash247.com.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου πύργου 53 μέτρων για τη μόνωση χερσαίων καλωδίων στο εργοστάσιο της Nexans στο Charleroi του Βελγίου και θα επιτρέψει την παραγωγή χερσαίων καλωδίων HVDC 525kV 3.000 mm2 που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των έργων δικτύου BalWin 3, LanWin 4 και Lanwin 2 της TenneT.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στη διαδικασία παραγωγής καλωδίων, όπως μια νέα γραμμή πλέξης, ένα σύστημα απαέρωσης ειδικά σχεδιασμένο για καλώδια HVDC και μια νέα γραμμή έλξης αλουμινίου για την αύξηση του όγκου παραγωγής καλωδίων αλουμινίου.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα κατευθυνθεί στην αναβάθμιση του εργοστασίου παραγωγής στο Charleroi, οι άλλες εγκαταστάσεις της Nexans θα λάβουν επίσης ώθηση, όπως ένα νέο εργαστήριο HVDC με αίθουσα ειδικά κατασκευασμένη για δοκιμές HVDC 525kV στις εγκαταστάσεις της στο Calais στη Γαλλία και μια νέα πρέσα έγχυσης στις εγκαταστάσεις της για εξαρτήματα ισχύος σε συνεργασία με ομάδες στο Erembodegem του Βελγίου. Η επένδυση θα ξεκινήσει το 2025 και θα διαρκέσει έως το 2026, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το εργοστάσιο στο Charleroi θα συνδεθεί επίσης με το κανάλι La Sambre, το οποίο θα επιτρέψει στη Nexans να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τις μεταφορές κατά 85%. Η πόλη Charleroi έχει ήδη ξεκινήσει ένα έργο για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας πολυτροπικών μεταφορών στην περιοχή αυτή.

Διαβάστε ακόμη