Η νορβηγική Scatec υπέγραψε 25ετή PPA με την Egyptian Electricity Transmission Co. (EETC) για ένα υβριδικό έργο ηλιακής ενέργειας 1 GW και αποθήκευσης μπαταριών 100 MW/200 MWh στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Η Scatec δήλωσε ότι έχει υπογράψει επιστολή εντολής με διάφορα αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους. Η εταιρεία αναμένει να επιτύχει το οικονομικό κλείσιμο με τους δανειστές και να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την κρατική EETC, η Scatec θα είναι υπεύθυνη για τη μηχανική, την προμήθεια και την κατασκευή, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του έργου.

Η Scatec ισχυρίζεται ότι διαθέτει χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος 4,7 GW μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε λειτουργία και υπό κατασκευή σε τέσσερις ηπείρους. Τον Αύγουστο, η εταιρεία πούλησε μερίδια σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς στη Ρουάντα και τη Νότια Αφρική, τα οποία, όπως δήλωσε, θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση περαιτέρω ευκαιριών ανάπτυξης.

Νωρίτερα φέτος, η κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας Egyptian Electricity Holding Co. διεξήγαγε διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 8,2 MW και ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία 2 MW/4MWh, το οποίο θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία ενός υφιστάμενου μικροδικτύου στη δυτική Αίγυπτο.

Διαβάστε ακόμη