Η Ινδία ανακοινώθηκε ως ο αποκλειστικός επίσημος συνεργάτης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε στη δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη για το Πράσινο Υδρογόνο στην Ινδία. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας μεταξύ της Ινδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη της τεχνολογίας του υδρογόνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, CEO της Hydrogen Europe, χαιρέτισε την απόφαση, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για τα επόμενα βήματα σχετικά με την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάσκεψη, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας (MNRE), έδωσε την ευκαιρία για διευρυμένες συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στις ενεργειακές σχέσεις Ινδίας-ΕΕ. Ο Ajay Yadav, Κοινός Γραμματέας του Υπουργείου, σε συνεργασία με τον Pankaj Agarwal, Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας, και τον Abhay Bakre, Επικεφαλής της Ινδικής Αποστολής για το Υδρογόνο, τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας αυτής για την προώθηση της παραγωγής πράσινου υδρογόνου και την ενίσχυση των δεσμών με την Ευρώπη. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διεθνή παρουσία της Ινδίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενισχύει τον ρόλο της χώρας στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάρτηση του Γιώργου Χατζημαρκάκη στο LinkedIn:

Ήταν τιμή μου να μιλήσω στην ολομέλεια της δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης για το πράσινο υδρογόνο στην Ινδία 2024.

Η προετοιμασία έγινε από τον Ajay Yadav (Κοινός Γραμματέας, Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), με προεδρία του Pankaj Agarwal (Γραμματέας, Υπουργείο Ενέργειας) και παρουσία του Abhay Bakre (Επικεφαλής της Ινδικής Αποστολής για το Υδρογόνο), όπου είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τα επόμενα βήματα σχετικά με την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και ΕΕ.

Τη δεύτερη μέρα του ICGH2024, ο Shri Ajay Yadav, Κοινός Γραμματέας, Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (MNRE), Κυβέρνηση της Ινδίας, ανακοίνωσε ότι η Ινδία θα είναι ο αποκλειστικός επίσημος συνεργάτης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου, που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2024.

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Shri Bakre Abhay, Διευθυντή Αποστολής του Εθνικού Προγράμματος Πράσινου Υδρογόνου, MNRE Ινδία, του Shri Pankaj Agarwal, Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας της Κυβέρνησης της Ινδίας, και εμού.

Διαβάστε ακόμη