Η QatarEnergy πρόκειται να κατασκευάσει φωτοβολταϊκά ισχύος 2 GW στην πόλη Dukhan του Κατάρ, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Saad Sherida Al-Kaabi, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy, αποκάλυψε τα σχέδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αυτή την εβδομάδα.

«Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών είναι μία από τις πιο κρίσιμες πρωτοβουλίες του Κατάρ για τη μείωση των εκπομπών CO2, την ανάπτυξη έργων βιωσιμότητας και τη διαφοροποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερους από 4,7 εκατομμύρια τόνους ετησίως», δήλωσε ο Al-Kaabi.

Το έργο Dunkhan αναμένεται να υπερδιπλασιάσει την ικανότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας του Κατάρ. Τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) δείχνουν ότι η χώρα είχε 808 MW εγκατεστημένης ηλιακής ενέργειας στο τέλος του 2023.

Το χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας της QatarEnergy περιλαμβάνει τον ηλιακό σταθμό Al-Kharsaah ισχύος 800 MW, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022, και ένα έργο 875 MW σε Ras Laffan και Mesaieed, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη