Τα σχέδια της γαλλικής πετρελαϊκής TotalEnergies για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την ινδική Adani Green Energy έκαναν ένα βήμα μπροστά τη Δευτέρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ινδικής εταιρείας ψήφισε υπέρ της έγκρισης μιας συμφωνίας με επένδυση 444 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλευρά της Total, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δυο τους είχαν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι θα σχημάτιζαν μια νέα κοινοπραξία σε μια συμφωνία που αποτιμούνταν τότε στα 300 εκατομμύρια δολάρια και θα έδινε στην εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Παρίσι «άμεση πρόσβαση στην κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων» που συνεισφέρει η Adani Green – δηλαδή αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ινδία, όπου το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών εξακολουθεί να καλύπτεται από τον άνθρακα.

Εκπρόσωπος της TotalEnergies επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε ότι η επίσημη ανακοίνωσή της θα γίνει την Τρίτη.

Οι δύο εταιρείες δεν έδωσαν άμεσες λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους άλλαξε η τιμή.

Η κοινοπραξία 50/50 θα κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο 1,15 γιγαβάτ εγκαταστάσεων ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο σε λειτουργία όσο και υπό κατασκευή, ανέφερε η Adani Green σε ανακοίνωσή της. Δεν γνωστοποίησε τις οικονομικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει για τη συμφωνία, στην οποία συμμετέχει η TotalEnergies Renewables Singapore.

Διαβάστε ακόμη