Η Iberdrola έλαβε άδεια για την κατασκευή πέντε έργων φωτοβολταϊκών και υβριδισμού στην Ισπανία, συνολικής ισχύος 700 MW και συνολικής επένδυσης 380 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά βρίσκονται στις επαρχίες της Χέλβα, της Βαλένθια, του Βαγιαδολίδ και του Τολέδο, σύμφωνα με το reve.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα είναι ο υβριδικός φωτοβολταϊκός σταθμός Peñaflor III, ο οποίος θα έχει δυναμικότητα 48,12 MW και θα υβριδοποιηθεί με το υφιστάμενο αιολικό πάρκο Peñaflor III. Το έργο θα αναπτυχθεί στην επαρχία Valladolid και έχει προϋπολογισμό εκτέλεσης 38.847.591 ευρώ.

Ένα άλλο υβριδικό έργο είναι το Peñaflor IV, που βρίσκεται επίσης στο Valladolid, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 48,12 MW και θα υβριδοποιηθεί με το υφιστάμενο αιολικό πάρκο Peñaflor IV. Το έργο έχει προϋπολογισμό εκτέλεσης 27.210.337 ευρώ.

Το τρίτο εγκεκριμένο έργο είναι το Andévalo PV Hybrid BESS, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 26,36 MW και θα υβριδοποιηθεί με μπαταρίες στο υφιστάμενο φωτοβολταϊκό πάρκο Andévalo στην Huelva. Το έργο έχει προϋπολογισμό εκτέλεσης 20.378.998 ευρώ.

Το τέταρτο έργο, ο υβριδικός φωτοβολταϊκός σταθμός Aceca, έχει δυναμικότητα 347,5 MW και θα υβριδοποιηθεί με τον υφιστάμενο σταθμό συνδυασμένου κύκλου Aceca στο Τολέδο. Το έργο έχει προϋπολογισμό εκτέλεσης 192.588.885 ευρώ.

Το πέμπτο έργο, ο φωτοβολταϊκός σταθμός Cofrentes I, έχει δυναμικότητα 154,66 MW και βρίσκεται στη Βαλένθια. Το έργο έχει προϋπολογισμό εκτέλεσης άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος της δέσμευσης της Iberdrola στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της Ισπανίας για ενεργειακή ανεξαρτησία.

Διαβάστε ακόμη