Η RWE, κορυφαία εταιρεία στην αιολική ενέργεια ανοικτής θαλάσσης, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με την επιτυχή εγκατάσταση της Offshore Converter Platform (OCP) στο αιολικό πάρκο Sofia Offshore Wind Farm, σύμφωνα με το reve.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη παράκτια ανάπτυξη της τεχνολογίας υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος (HVDC) της εταιρείας, ένα βασικό στοιχείο της υποδομής του αιολικού πάρκου. Το OCP, το μεγαλύτερο του είδους του στην βιομηχανία αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης, κατασκευάστηκε σε διάστημα δύο ετών και μισού και εγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας ένα πλοίο βαρέων ανυψώσεων. Η επιτυχημένη εγκατάστασή του αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την RWE και τους συνεργάτες της, GE Vernova και Seatrium.

Το OCP θα μετατρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από το αιολικό πάρκο Sofia από υψηλή τάση εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) σε υψηλή τάση συνεχούς ρεύματος (DC), επιτρέποντας πιο αποτελεσματική μετάδοση ισχύος στο επίγειο δίκτυο. Μόλις τεθεί πλήρως σε λειτουργία το 2026, το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περίπου 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αιολικό πάρκο Sofia Offshore Wind Farm, το οποίο βρίσκεται στο Dogger Bank, είναι το μεγαλύτερο έργο αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης της RWE στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαθέτει 100 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 14 megawatt, από τις οποίες οι 44 διαθέτουν ανακυκλώσιμα πτερύγια. Το αιολικό πάρκο θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια στο επίγειο δίκτυο μέσω υποβρύχιων καλωδίων εξαγωγής.

Η RWE δεσμεύεται να ηγηθεί στον τομέα της αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης και έχει πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο με την εγκατάσταση του OCP. Αυτό το έργο καταδεικνύει την κλίμακα και την πολυπλοκότητα του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης.

Διαβάστε ακόμη