Η Sungrow, η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρουσίασε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιταγής για εκπομπές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζει να αναπτύσσεται, ωθούμενος από μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών οδηγιών, των οικονομικών εξελίξεων και των τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Κατά την περίοδο αναφοράς, η εταιρεία διατήρησε την ηγετική της θέση στην παραγωγή και διανομή προϊόντων και λύσεων υψηλής ποιότητας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκοί μετατροπείς, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αιολικοί μετατροπείς, πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα, λύσεις οδήγησης οχημάτων νέας ενέργειας (NEV), λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και συστήματα παραγωγής ανανεώσιμου υδρογόνου στην παγκόσμια αγορά.

Ενώ οι συνθήκες της αγοράς παρουσίαζαν διακυμάνσεις, η εταιρεία διατήρησε τη στρατηγική της ευθυγράμμιση για ανάπτυξη.

Οικονομικά στοιχεία

Η Sungrow παρουσίασε διπλάσια αύξηση τόσο των εσόδων όσο και των καθαρών κερδών κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σε αυτό το εξάμηνο, τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 4,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ[1], σημειώνοντας αύξηση 8,38% σε σχέση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους των εισηγμένων εταιρειών αυξήθηκαν κατά 13,89% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 0,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις επιδόσεις των προϊόντων, οι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς και άλλοι ηλεκτρονικοί μετατροπείς ισχύος απέφεραν έσοδα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά την περίοδο , σημειώνοντας αύξηση 12,63% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις επενδύσεων και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απέφεραν έσοδα ύψους 1,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 18,45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, ο τομέας της παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά παρουσίασε τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των εσόδων, με εντυπωσιακή αύξηση 44,88% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ταυτόχρονα, οι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς και άλλοι ηλεκτρονικοί μετατροπείς ισχύος της εταιρείας πέτυχαν μεικτό περιθώριο κέρδους 37,62%, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας έφτασαν το 40,08% και ο τομέας επενδύσεων και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανέφερε περιθώριο κέρδους 16,88%. Καθένας από αυτούς τους τομείς παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η τεχνική επάρκεια αποτελεί το θεμέλιο της εταιρικής προόδου. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, η Sungrow διέθεσε συνολικά 0,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, σημειώνοντας αύξηση 41,65% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη