Οι κατασκευαστές τουρμπινών αντιμετωπίζουν κινδύνους ποντάροντας στο μέλλον του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα της τεχνολογίας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Bloomberg.

Η έλλειψη προμήθειας υδρογόνου, υποδομών αγωγών και αποθηκευτικής ικανότητας αποτελούν σημαντικά και δαπανηρά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, σύμφωνα με έκθεση του Global Energy Monitor. Ακόμη και η χρήση πράσινου υδρογόνου παρέχει μικρό όφελος από τις εκπομπές μέχρι να αναμειχθεί σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε η ομάδα έρευνας για το κλίμα.

Οι κατασκευαστές έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σε τουρμπίνες με ευέλικτη παραγωγή ενέργειας που μπορούν να καίνε υδρογόνο για να αποτελέσουν βασικό μέρος της ενεργειακής μετάβασης, σύμφωνα με το GEM. Η Ασία αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος της υπό κατασκευή ισχύος 175 γιγαβάτ, δήλωσε ο όμιλος.

Οι εταιρείες GE Vernova Inc, Siemens Energy AG και Mitsubishi Power Ltd. κυριαρχούν στην αγορά τουρμπινών με σχεδόν τα δύο τρίτα της παγκόσμιας δυναμικότητας υπό κατασκευή, σύμφωνα με την GEM. Η GE Vernova ηγείται με σχεδόν 55 γιγαβάτ υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με τον όμιλο.

Διαβάστε ακόμη