Η Hexicon AB, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα έργα της, το MunmuBaram, έλαβε έγκριση για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΕΠΕ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κορέας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για το έργο, καθώς η έγκριση απαιτείται για τη συμμετοχή στο νέο σύστημα δημοπρασιών αιολικής ενέργειας στη Νότια Κορέα.

Το έργο MunmuBaram είναι ένα πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 1.125 MW που σχεδιάζεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Ulsan, στη νοτιοανατολική περιοχή της Νότιας Κορέας και από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους λειτουργεί επίσημα από την Hexicon. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το καινοτόμο αυτό έργο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του στόχου της Νότιας Κορέας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην παροχή καθαρής ενέργειας σε περισσότερα από 700.000 κορεατικά νοικοκυριά.

Η διαδικασία ΕΠΕ, η οποία διεξήχθη από την ομάδα του έργου MunmuBaram, περιελάμβανε μια ολοκληρωμένη εξέταση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων τόσο στα υπεράκτια όσο και στα χερσαία οικοσυστήματα, καθώς και σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες. Αυτή η συνεργατική προσέγγιση καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευση του έργου για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη, παρέχοντας διαβεβαίωση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Ο Marcus Thor, Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon AB, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την έγκριση της EIA, δηλώνοντας: «Αυτή η έγκριση της EIA σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έργων της Hexicon. Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι όλη η σκληρή δουλειά που κατέβαλε η ομάδα του έργου Munmubaram στην Κορέα έχει πλέον αποδώσει καρπούς».

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΕΠΕ, η Hexicon AB είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη φάση του έργου MunmuBaram.

Διαβάστε ακόμη