Συμφωνία αγοράς «πράσινης ενέργειας» (PPA) ισχύος 437,6 MW, υπέγραψε η Microsoft με την εισηγμένη στην αγορά της Ινδίας, ReNew, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές συμφωνίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία και μέρος πέντε συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), συνολικής ισχύος 2,2 GW, που υπέγραψε η ReNew κατά τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου 2024, αυξάνοντας το συνολικό χαρτοφυλάκιό της σε 15,6 GW.

Η ReNew θα διαθέσει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια από τη σύμβαση σε ένα κοινοτικό ταμείο που υποστηρίζει πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης με επίκεντρο τα μέσα διαβίωσης των γυναικών, την οικονομική ενδυνάμωση, την πρόσβαση στην ενέργεια, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα ReNew, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της εταιρείας που είναι αφιερωμένος στη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων μέσω της δράσης για το κλίμα, με έμφαση στις γυναίκες και τη νεολαία.

Διαβάστε ακόμη