Η EDP, μια κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο στην Ισπανία με τη δημιουργία του τρίτου υβριδικού πάρκου ενέργειας. Αυτό αυξάνει τη συνολική υβριδική ισχύ της εταιρείας στην Ισπανία σε πάνω από 100 MW, καθιστώντας την την μόνη εταιρεία με ένα τόσο μεγάλο υβριδικό χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με το reve.

Τα τρία υβριδικά πάρκα στην Ισπανία, τα οποία βρίσκονται στην Ávila, τη Segovia και την Cuenca, συνδυάζουν αιολική και ηλιακή ενέργεια, με αποτέλεσμα αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως και 40% σε σύγκριση με τα μεμονωμένα αιολικά πάρκα. Αυτά τα πάρκα θα καλύψουν την μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 45.000 Ισπανικών νοικοκυριών και θα αποτρέψουν την απελευθέρωση περισσότερων από 70.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

Η δέσμευση της EDP για την καινοτομία είναι εμφανής στις πρωτοποριακές προσπάθειές της στην υβριδική ενέργεια. Συνδυάζοντας τα υπάρχοντα αιολικά πάρκα με την ηλιακή τεχνολογία, η εταιρεία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Υβριδικά πάρκα ενέργειας υλοποιούνται επίσης στην Πορτογαλία, όπου η EDP λειτουργεί δύο τέτοια έργα συνολικής ισχύος 63,2 MW. Στην Πολωνία, η EDP διαθέτει ένα υβριδικό πάρκο ηλιακής και αιολικής ενέργειας που παράγει έως και 124,5 MW.

Η ηγεσία της EDP στην υβριδική ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στους στόχους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τη μείωση των εκπομπών και την προώθηση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εστίαση της εταιρείας στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα τη θέτει ως βασικό παράγοντα στη δημιουργία ενός πιο πράσινου ενεργειακού μέλλοντος.

Διαβάστε ακόμη