Η RWE, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο, υποστηριζόμενη από τον στόλο των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου που ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη, σύμφωνα με το Reuters.

Τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη (EBITDA) του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 30% στα 2,9 δισ. ευρώ (3,2 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 2,8 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση που παρείχε η εταιρεία. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 43% σε 1,36 δισ. ευρώ, επίσης υψηλότερα από τα 1,28 δισ. ευρώ της δημοσκόπησης.

Ο όμιλος επιβεβαίωσε τις προοπτικές του για το 2024, αναμένοντας να φθάσει στο κατώτερο άκρο του εύρους στόχου των 5,2 δισ. έως 5,8 δισ. ευρώ για τα προσαρμοσμένα EBITDA.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 1,3% στις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές στις 0601 GMT, οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι μεταξύ των γερμανικών blue chip μετοχών.

Η υπερκάλυψη του πρώτου εξαμήνου οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη του τμήματος ευέλικτης παραγωγής της RWE, το οποίο περιλαμβάνει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου και το οποίο κατέγραψε προσαρμοσμένο EBITDA 1,014 δισ. ευρώ, έναντι της δημοσκόπησης των 938 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη