Νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στη Φλώρινα έλαβε το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με συνολική ισχύ 100 MW. Ο σταθμός θα τοποθετηθεί στη θέση «ΨΩΡΟΤΟΠΟΣ», στην Δημοτική Ενότητα Μελίτης του Δήμου Αμυνταίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο ανήκει στην εταιρεία GILDA ENERGY I.K.E. και περιλαμβάνει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού, συνοδευόμενου από τις απαραίτητες υποδομές, σε μια έκταση περίπου 1.919.791,90 τετραγωνικών μέτρων. Η εγκατάσταση του σταθμού θα καταλάβει έκταση 1.310.848,254 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα χωριστεί σε επτά ενότητες ή πολυγώνια τμήματα, τα οποία θα οριοθετηθούν με περίφραξη μήκους 15.615 μέτρων για την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων.

Σημειώνεται ότι εντός της συγκεκριμένης έκτασης διέρχονται υδατορέματα. Σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την αίτηση, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα τοποθετηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από τη γραμμή πλημμύρας και δεν προβλέπεται κατασκευή συμπαγών περιφράξεων, παρά μόνο συρματοπλέγματος, για την προστασία της εγκατάστασης.

Διαβάστε ακόμη