Η Sungrow, ο κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος φωτοβολταϊκών μετατροπέων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προμήθεια της υπερσύγχρονης υγροψυγμένης λύσης BESS (Battery Energy Storage Systems), του PowerTitan, για το έργο 800MWh Vilvoorde BESS στο Βέλγιο. Το έργο θα αναπτυχθεί από την ENGIE, έναν διεθνή όμιλο κοινής ωφέλειας που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ενέργεια και τις υπηρεσίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το σύστημα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εγκατασταθεί ποτέ στην Ευρώπη με ισχύ 200MW/800MWh και είναι το πρώτο έργο BESS που θα προμηθεύσει η Sungrow στο Βέλγιο. Το έργο αυτό, το οποίο προβλέπεται να συνδεθεί με το δίκτυο το 2025, θα παρέχει ενέργεια σε έως και 96.000 νοικοκυριά. Η Sungrow θα προμηθεύσει 320 μονάδες του πρωτοποριακού υγροψυχόμενου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας PowerTitan για το έργο BESS της ENGIE στο Vilvoorde.

Το PowerTitan είναι μια αποτελεσματική, ασφαλής και καινοτόμος λύση αποθήκευσης που υποστηρίζει την ENGIE στην παροχή ενέργειας. Λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού και της προ-συναρμολογημένης παράδοσης, το PowerTitan εξοικονομεί 50% του χρόνου εγκατάστασης επί τόπου. Επιπλέον, λόγω του σχήματος εγκατάστασης back-to-back, το μικρό αποτύπωμα καθιστά το σύστημα ιδιαίτερα αποδοτικό για μεγάλες εγκαταστάσεις ESS. Η υγροψυγμένη τεχνολογία εξασφαλίζει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς προσφέρει ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου της θερμοκρασίας, που επιτρέπει μέγιστη διαφορά θερμοκρασίας της μπαταρίας έως και δυόμισι βαθμούς Κελσίου. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, παρέχουν βελτιστοποιημένο κόστος CAPEX και OPEX, οδηγώντας σε ένα επιτυχημένο και βιώσιμο από κάθε άποψη έργο.

Ο Διευθυντής ESS της Sungrow στην Ευρώπη, Dr. James Li, δήλωσε: «Η Sungrow είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει αυτό το νέο έργο μαζί με την ENGIE και να παραδώσει το πρώτο μας έργο BESS στο Βέλγιο – ένα από τα πρώτα έργα αποθήκευσης αυτού του μεγέθους στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος για την υλοποίηση μιας ασφαλούς και καθαρής ενεργειακής μετάβασης, και εμείς στη Sungrow υποστηρίζουμε ένα καλύτερο, καθαρότερο μέλλον για όλους και παραμένουμε πρόθυμοι να χτίσουμε τη γέφυρα προς ένα βιώσιμο μέλλον μαζί με τους εταίρους μας».

Η σειρά PowerTitan ESS, έχοντας επιτύχει αξιοσημείωτες αποστολές το 2023 άνω των 10,5GWh παγκοσμίως, υποστηρίζει την υιοθέτηση συστημάτων αποθήκευσης σε κλίμακα κοινής ωφέλειας σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία. Με μια πλήρη γκάμα καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και μηδενικά περιστατικά ασφαλείας, η Sungrow βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια εξοπλισμού ESS και ολοκληρωμένων λύσεων συστημάτων.

Διαβάστε ακόμη