Η Vestas ανακοίνωσε ένα νέο έργο αιολικής ενέργειας στη Ρουμανία, εξασφαλίζοντας παραγγελία 99 MW από την OX2. Το έργο θα περιλαμβάνει 16 ανεμογεννήτριες V162-6,2 MW της Vestas, τις οποίες η εταιρεία θα προμηθεύσει, θα παραδώσει και θα θέσει σε λειτουργία. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση της παρουσίας της Vestas στη ρουμανική αγορά, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη και υπό κατασκευή ισχύ στη χώρα σε πάνω από 1,5 GW, σύμφωνα με το reve.

Η συνεργασία μεταξύ της Vestas και της OX2 εκτείνεται σε σχεδόν δύο δεκαετίες, με επιτυχημένο ιστορικό συνεργασίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό το τελευταίο έργο ενισχύει περαιτέρω τη σχέση τους.

Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση των ανεμογεννητριών, η Vestas θα παράσχει μια 35ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 (AOM 5000). Η παράδοση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ενώ η θέση σε λειτουργία έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης ενέργειας, η Vestas διαθέτει ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο με πάνω από 179 GW ανεμογεννητριών εγκατεστημένων σε 88 χώρες. Η δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και η προσέγγιση με βάση τα δεδομένα της επιτρέπει να παρέχει τις καλύτερες στην κατηγορία τους λύσεις αιολικής ενέργειας. Με ένα εργατικό δυναμικό άνω των 30.000 εργαζομένων, η Vestas βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μετάβασης προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη