Η RWE κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος άνω των 100 MWAC σε όλη την Πολωνία. Το πρώτο έργο έχει πλέον τεθεί σε λειτουργία. Το επίγειο φωτοβολταϊκό πάρκο Bojanowo East δυναμικότητας 8,5 MWac βρίσκεται στην περιοχή Wielkopolskie στην κεντρική Πολωνία, όπου η RWE έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 17800 ηλιακά στοιχεία που είναι σε θέση να παρέχουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 4.300 πολωνικά νοικοκυριά ετησίως, σύμφωνα με το reve.

Τα φωτοβολταϊκά έργα που κατασκευάζει επί του παρόντος η RWE στην Πολωνία κατανέμονται σε όλα σχεδόν τα μέρη της χώρας και κυμαίνονται από επίγεια συστήματα με λιγότερα από ένα MWac έως μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα με περισσότερα από 10 MWac. Καθώς η βιωσιμότητα αποτελεί κλειδί για τη στρατηγική ανάπτυξης της RWE, η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz στο Πόζναν για τη διεξαγωγή πιλοτικού προγράμματος βιοπαρακολούθησης, το οποίο θα μελετήσει πώς μπορούν να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τη βιοποικιλότητα στα ηλιακά πάρκα. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικές θεραπείες σε δέκα επιλεγμένα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πολωνία, ώστε να παρέχουν ένα ευεργετικό περιβάλλον για τα έντομα.

Η RWE είναι βασικός παίκτης στην πολωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η RWE Renewables Poland διαχειρίζεται αιολικά πάρκα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 541 MW και συνολική ηλιακή ισχύ 54 MWac και αναπτύσσει περαιτέρω πράσινα έργα. Βασιζόμενη στις μακροχρόνιες δραστηριότητές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολωνία, η RWE αναπτύσσει επί του παρόντος το πρώτο πολωνικό υπεράκτιο έργο της, το οποίο είναι το υπεράκτιο αιολικό πάρκο F.E.W. Baltic II.

Διαβάστε ακόμη