Η Ισπανία σημειώνει σημαντικά βήματα στη μετάβασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια πρόσφατη κυβερνητική απόφαση άνοιξε τον δρόμο για 283 νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνολικής ισχύος 28,1 gigawatt (GW). Αυτό αποτελεί σημαντική ώθηση για τους στόχους καθαρής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με το pv magazine.

Προηγουμένως, γραφειοκρατικά εμπόδια απειλούσαν να καθυστερήσουν ή ακόμη και να ακυρώσουν χιλιάδες έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ωστόσο, η κυβέρνηση παρέτεινε τις προθεσμίες και απλοποίησε τη διαδικασία έγκρισης, επιτρέποντας σε αυτά τα έργα να προχωρήσουν. Τα 283 νεοαδειοδοτημένα έργα, που αποτελούνται κυρίως από ηλιακή (24,8 GW) και αιολική (2,6 GW) ενέργεια, αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις άνω των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ και να δημιουργήσουν περίπου 300.000 θέσεις εργασίας.

Αυτές οι εξελίξεις ευθυγραμμίζονται με το φιλόδοξο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος (PNIEC) της Ισπανίας, το οποίο στοχεύει να τριπλασιάσει την ηλιακή ισχύ στα 76 GW και να διπλασιάσει την αιολική ισχύ στα 62 GW έως το 2030. Αυτό θα σήμαινε ότι το 81% της ισχύος της Ισπανίας θα προέρχεται από καθαρές πηγές.
Η Βαλενθιανική Κοινότητα έχει επίσης συμβάλει σε αυτή τη δυναμική εγκρίνοντας 23 νέα ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 738 MW.

Συνολικά, η ώθηση της Ισπανίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζει έδαφος, με τη χώρα να είναι έτοιμη να γίνει ηγέτης στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ακόμη