Η BP στοχεύει να κατασκευάσει πέντε έως δέκα έργα υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα αυτή τη δεκαετία, προκειμένου να παράγει καθαρά καύσιμα και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Μάρεϊ Αουχίνκλος, σύμφωνα με το Reuters.

Το λεγόμενο πράσινο υδρογόνο, το οποίο παράγεται μέσω ηλεκτρόλυσης με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές των δραστηριοτήτων διύλισης της BP, είπε.

«Στο υδρογόνο, θα επικεντρωθούμε σε πέντε έως δέκα κατασκευαστικά έργα αυτή τη δεκαετία, ξεκινώντας με τα δύο πρώτα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αουχίνκλος στο Reuters.

Η BP δήλωσε την Τρίτη ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη ενός έργου υδρογόνου στο διυλιστήριο της Castellon στην Ισπανία και ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα δεύτερο έργο στο διυλιστήριο Lingen στη Γερμανία.

Και τα δύο έργα θα μπορούσαν δυνητικά να δημιουργήσουν βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και πράσινο υδρογόνο για τους πελάτες, βοηθώντας παράλληλα την BP να απαλλαγεί από τον άνθρακα, πρόσθεσε η BP.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση των κερδών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου για το δεύτερο τρίμηνο ύψους 2,76 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, και την αύξηση του μερίσματός της.

Η απόφαση της BP να αναπτύξει έργα υδρογόνου ακολουθεί την ανταγωνίστρια Shell, η οποία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει με ένα έργο υδρογόνου στο γερμανικό διυλιστήριό της.

Διαβάστε ακόμη