Η JA Solar θα συνεργαστεί με την Solarpro για ένα μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 240MW στο χωριό Tenevo, στην περιοχή Γιάμπολ της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το solarquarter.

Η Solarpro, εργολάβος EPC και τεχνολογικός πάροχος στην Ευρώπη, θα διαχειριστεί ολόκληρο τον κύκλο ζωής του έργου, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και την παρακολούθηση. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Το έργο, το οποίο θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην περιοχή, αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυναμικότητας της Βουλγαρίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη συμβολή στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πράσινη ενέργεια.

Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το γ’ τρίμηνο του 2024, ενώ η σύνδεση με το δίκτυο και η κατάσταση λειτουργίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του β’ τριμήνου του 2025.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την JA Solar σε αυτό το επιδραστικό έργο», δήλωσε ο Krasen Mateev, διευθύνων σύμβουλος της Solarpro. «Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Solarpro για την παροχή καινοτόμων και βιώσιμων ενεργειακών λύσεων που προωθούν τη μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον στη Βουλγαρία και πέραν αυτής».

Ο Aiqing Yang, εκτελεστικός πρόεδρος της JA Solar, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Solarpro σε αυτό το σημαντικό έργο για να φέρουμε τα πιο προηγμένα προϊόντα μας στη χώρα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή μας να προωθήσουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βουλγαρία. Βασιζόμενοι σε αυτή τη συνεργασία, προσβλέπουμε στην περαιτέρω προώθηση της βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης στην Ευρώπη με τους εταίρους μας μέσω των εξειδικευμένων υπηρεσιών και των προηγμένων προϊόντων μας».

Διαβάστε ακόμη