Το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο της Lightsource bp στην Πολωνία ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία, σύμφωνα με το περιοδικό pv.

Το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 40 MW στο Kotuń, ένα χωριό στην ανατολική κεντρική Πολωνία, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς η Lightsource bp υπέγραψε μακροχρόνια σύμβαση PPA με τη Microsoft. Η συμφωνία υποστηρίζει τον στόχο της Microsoft να επιτύχει την προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά 100% έως το 2025.

«Η ηλιακή ενέργεια διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας και τα φωτοβολταϊκά έργα που αναπτύσσουμε αποτελούν μέρος αυτού του ιστορικού μετασχηματισμού», δήλωσε ο Michał Głowacki, επικεφαλής της Lightsource bp στην Πολωνία. «Το φωτοβολταϊκό πάρκο Kotuń που φτάνει σε εμπορική λειτουργία είναι η πρώτη σημαντική συνεισφορά μας στους στόχους της χώρας για την απαλλαγή από τον άνθρακα».

Η Πολωνία πρόσθεσε περίπου 4,6 GW ηλιακής ισχύος πέρυσι, με αποτέλεσμα η σωρευτική της ισχύς να ξεπερνά τα 17 GW. Η χώρα προβλέπεται να φτάσει τα 30 GW μέχρι το 2030.

Νωρίτερα φέτος, η Lightsource bp ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας συν μπαταρία στην Αυστραλία και την Ιρλανδία.

Διαβάστε ακόμη