Η Γερμανία εγκατέστησε 9,3 GW ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων ή Bundesnetzagentur, σύμφωνα με το renewables.now.

Την ίδια περίοδο έκλεισαν παλαιότερες εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 0,4 GW.

Η αγορά παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ιδίως στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ξεπεράσει τα 90 GW εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος στα τέλη Ιουνίου.

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια πήρε ώθηση με 377 MW νέας δυναμικότητας που τέθηκε σε λειτουργία στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα.

Στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας τέθηκαν σε λειτουργία 130 εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 600 MW. Ταυτόχρονα, όμως, υπήρξε «εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός» κλεισίματος παλαιότερων εγκαταστάσεων — 173 με συνολική ισχύ 230 MW.

Η συνολική χερσαία αιολική δυναμικότητα της Γερμανίας έχει πλέον φτάσει λίγο κάτω από τα 62 GW.

Υπήρξε ενθαρρυντική πρόοδος στις άδειες για νέες χερσαίες ανεμογεννήτριες. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, εγκρίθηκαν σχεδόν 5,6 GW δυναμικότητας, μια αύξηση περίπου 70% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε ακόμη