Η SunPower βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Ο αμερικανικός πάροχος φωτοβολταϊκών συστημάτων ανακοίνωσε παύση νέων μισθώσεων, εγκαταστάσεων και αποστολών προϊόντων, στέλνοντας τις μετοχές της να καταρρεύσουν πάνω από 40% αυτή την εβδομάδα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η εταιρεία κατευθύνεται προς εκκαθάριση, με τις μετοχές της να θεωρούνται πλέον άχρηστες, σύμφωνα με το cnbc.

Τα οικονομικά προβλήματα της SunPower προέρχονται από ένα συνδυασμό παραγόντων. Η χαμηλή ταμειακή ροή, ο επιβαρυμένος ισολογισμός και τα ρυθμιστικά ζητήματα έχουν εμποδίσει την εταιρεία να αποκτήσει το απαραίτητο κεφάλαιο. Ο ευρύτερος τομέας της οικιακής ηλιακής ενέργειας αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις λόγω των υψηλών επιτοκίων, των υπερβολικών αποθεμάτων και της πολιτικής αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον των φορολογικών πιστοποιητικών.

Καθώς η SunPower μειώνει τις δραστηριότητές της, ανταγωνιστές όπως η Sunnova είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από το αυξημένο μερίδιο αγοράς. Ωστόσο, ολόκληρος ο τομέας αντιμετωπίζει αντίθετα ρεύματα καθώς η βιομηχανία πλοηγείται σε ένα σύνθετο οικονομικό και πολιτικό τοπίο.

Διαβάστε ακόμη