Τις βάσεις για την ανάπτυξη έργων υδρογόνου βάζει η RWE στη Γερμανία καθώς δύο από τα μεγάλα έργα της στο υδρογόνο έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση άνω των 619 εκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματοδότηση και για τα τρία έργα παρέχεται από τη γερμανική κυβέρνηση και τις πολιτείες: της Κάτω Σαξονίας, Ρηνανία – Βεστφαλία και Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία.

Τα έργα είναι η μονάδα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Lingen και το έργο αποθήκευσης υδρογόνου στο Gronau-Epe. Η μονάδα αποθήκευσης στοχεύει στην εξισορρόπηση των διακυμάνσεων στην παραγωγή υδρογόνου με χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, ένα έργο ηλεκτρόλυσης στο Rostock, στο οποίο συμμετέχει η RWE θα χρηματοδοτηθεί με 199 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή της μονάδας ηλεκτρόλυσης για παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο lingen θα είναι ισχύος 300MW. Το τρίτο σκέλος χρηματοδότησης έχει χορηγηθεί σε κοινοπραξία που αναπτύσσει μια μονάδα ηλεκτρολύτη 100 MW στο λιμάνι του Rostock ως μέρος του έργου HyTechHafen Rostock. Μέρος του υδρογόνου προορίζεται για την παροχή τοπικών καταναλωτών.

Η χρηματοδότηση τους σηματοδοτεί ένα ορόσημο, όπως αναφέρει η εταιρεία, στην πορεία της δημιουργίας έργων υδρογόνου βιομηχανικής κλίμακας. «Χάρη στη χρηματοδότηση από τη γερμανική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών πολιτειών, τα πρώτα έργα βιομηχανικής κλίμακας υδρογόνου στη Γερμανία μπορούν πλέον να υλοποιηθούν» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Μάρκους Κρέμπερ.

Διαβάστε ακόμη