Ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών Vestas εδραίωσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στην αγορά με ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο (Q2) του 2024. Ενώ ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών που εξασφαλίστηκαν (19 σε 13 διαφορετικές χώρες) μπορεί να φαίνεται μέτριος, η Vestas κατάφερε να αποκτήσει σημαντική ισχύ 2,8 GW, που περιλαμβάνει και αιολικά έργα εντός και εκτός ξηράς.

Η Vestas επισήμανε δύο ιδιαίτερα αξιοσημείωτα επιτεύγματα κατά το Q2. Το πρώτο είναι μια σημαντική παραγγελία 660 MW για τους ισχυρούς της ανεμογεννήτριες V236-15.0 MW, οι οποίες προορίζονται για το γερμανικό αιολικό πάρκο θαλάσσης “Nordseecluster A”. Αυτό το έργο υπογραμμίζει την τεχνογνωσία της Vestas σε λύσεις αιολικής ενέργειας μεγάλης κλίμακας εκτός ξηράς.

Το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα είναι μια παραγγελία 577 MW EPC (μηχανική, προμήθειες και κατασκευή) που εξασφαλίστηκε στην Αυστραλία για τις ανεμογεννήτριες V162-6.2 MW. Αυτές οι ανεμογεννήτριες ανήκουν στην ολοένα και πιο δημοφιλή πλατφόρμα EnVentus και τα νέα συνοδεύονται από την ενδιαφέρουσα εξέλιξη ότι οι πρώτες ανεμογεννήτριες EnVentus εγκαθίστανται ήδη στην Ισπανία.

Ένας βασικός παράγοντας για τη συνεχή κυριαρχία της Vestas είναι η ικανότητά της να εξασφαλίζει επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν των παραδοσιακών προνομιακών περιοχών της αιολικής ενέργειας, όπως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι σημαντικό επειδή και άλλοι δυτικοί κατασκευαστές ανεμογεννητριών εστιάζουν τις προσπάθειές τους σε αυτές τις καθιερωμένες αγορές. Η επιτυχία της Vestas στην πώληση σημαντικού αριθμού μεγαβάτ σε αναδυόμενες αγορές επισημαίνει την παγκόσμια εμβέλεια και την προσαρμοστικότητά της, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτη στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη