Η N.V. Bekaert έχει εξασφαλίσει 100 GWh από αιολικό πάρκο στη Ρουμανία στο πλαίσιο συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), σύμφωνα με το Balkan Green Energy News.

Η N.V. Bekaert με έδρα το Βέλγιο απασχολεί 28.000 άτομα σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δήλωσε ότι υπέγραψε δεκαετή εικονική συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (vPPA) στη Ρουμανία με την First Looks Solutions S.R.L., μια εταιρεία έργου που ιδρύθηκε από την Rezolv Energy.

Σύμφωνα με την Bekaert, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες PPA που έχουν υπογραφεί ποτέ στην περιοχή.

Με 100 GWh επιπλέον ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, οι ετήσιες εκπομπές θα μειωθούν κατά περισσότερους από 41.000 τόνους CO2, πρόσθεσε η εταιρεία. Η ενέργεια θα προέλθει από το έργο αιολικού πάρκου Vifor, το οποίο αναπτύχθηκε από την Rezolv και τη Low Carbon στην κομητεία Buzău, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Βουκουρέστι.

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες η Rezolv Energy και Low Carbon έλαβε πακέτο δανείων ύψους έως 291 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της κατασκευής της πρώτης φάσης του αιολικού πάρκου Vifor.

Η δυναμικότητα του πρώτου τμήματος προβλέπεται να ανέλθει σε 192 MW. Το αιολικό πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2025. Η πλήρης δυναμικότητα, 461 MW, θα επιτευχθεί στη φάση 2. Η Rezolv επεσήμανε ότι, όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το Vifor θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά πάρκα της Ευρώπης.

Η Bekart δήλωσε ότι ο PPA αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα Creating a Better Tomorrow. Σύμφωνα με τον Michael Hamilton, αντιπρόεδρο της εταιρείας για τα εμπορεύματα, η συμφωνία δεν ενισχύει μόνο το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά αποτελεί και παράδειγμα της δέσμευσης για βιωσιμότητα.

Διαβάστε ακόμη