Η βελγική εταιρεία N.V. Bekaert υπέγραψε μια 10ετή συμφωνία εικονικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (virtual power purchase agreement – VPPA) με τη ρουμανική εταιρεία First Looks Solutions, μια εταιρεία έργων που ίδρυσε η Rezolv Energy. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις VPPA που έχουν υπογραφεί ποτέ στην περιοχή και θα προμηθεύσει την Bekaert με καθαρή ενέργεια από το αιολικό πάρκο Vifor, σύμφωνα με το Balkan Green Energy News.

Το αιολικό πάρκο Vifor αναπτύσσεται από την Rezolv και την Low Carbon στην κομητεία Buzău της Ρουμανίας. Αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη φάση του έργου μέχρι το τέλος του 2025 με ισχύ 192 MW. Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, το αιολικό πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 461 MW, καθιστάμενο το έτσι ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά πάρκα στην Ευρώπη.

Η συμφωνία της Bekaert με τη Rezolv θα συμβάλει στη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας και θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές της κατά περισσότερους από 41.000 τόνους CO2. Η καθαρή ενέργεια από το αιολικό πάρκο Vifor θα βοηθήσει επίσης τη Rezolv να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των επιχειρήσεων για καθαρή ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rezolv Energy, Alastair Hammond, η συμμετοχή της Bekaert καθιστά δυνατή την πρώτη φάση του έργου Vifor. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη φάση του έργου θα επιτρέψει στη Rezolv να ανταποκριθεί ακόμη περισσότερο στη ζήτηση των επιχειρήσεων για καθαρή ενέργεια. Αυτό υποδηλώνει ότι η Rezolv αναζητά να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με άλλες εταιρείες στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη