Η EDP, παγκόσμιος leader στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνέδεσε το πρώτο της μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκό έργο στην Ιταλία, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφοροποίηση των πηγών ανανεώσιμης ενέργειας που διαθέτει και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα.

Το έργο, με την ονομασία Boccadoro, βρίσκεται στην Puglia της Ιταλίας και έχει εγκατεστημένη ισχύ 10 MWp. Αυτό μεταφράζεται σε 17,5 GWh καθαρής ενέργειας που παράγεται ετησίως, αρκετή για την τροφοδοσία άνω των 6.000 νοικοκυριών και την πρόληψη της εκπομπής άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως.

Η EDP θεωρεί την Ιταλία ως βασικό παίκτη στη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεών της στην Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει πάνω από 1 GW δυναμικότητας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία, εστιάζοντας τόσο στην αιολική όσο και στην ηλιακή ενέργεια. Αυτή η επέκταση ενισχύει τη δέσμευση της EDP στους στόχους ενεργειακής μετάβασης της Ιταλίας και τον ρόλο της ως σημαντικού συνεισφέροντα.

Εκτός από τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας, η EDP επενδύει και στην κατανεμημένη παραγωγή ηλιακής ενέργειας μέσω της θυγατρικής της EDP Energia Italia. Αυτή η θυγατρική εταιρεία επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις και έχει ήδη συμβληθεί για περισσότερα από 130 MWp σε εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγής στην Ιταλία.

Η παρουσία της EDP στην Ιταλία ξεκίνησε το 2010 μέσω της EDP Renewables και από τότε έχει αυξήσει την παρουσία της με την προσθήκη της EDP Energia Italia το 2019. Η EDP Renewables έχει θέσει σε λειτουργία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 0,6 GW και αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν 0,4 GW υπό κατασκευή. Εν τω μεταξύ, η EDP Energia Italia έχει γίνει βασικός συνεργάτης για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να απομειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στις λειτουργίες τους, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις.

Συνολικά, η δέσμευση της EDP στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ιταλία είναι πολυδιάστατη. Η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλης κλίμακας αιολικά και ηλιακά έργα, ενώ παράλληλα προωθεί την αυτοπαραγωγή μέσω της EDP Energia Italia. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση τοποθετεί την EDP ως σημαντικό παράγοντα στη μετάβαση της Ιταλίας στην καθαρή ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη