Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024, ο όμιλος Nordex έλαβε παραγγελίες για 17 έργα αιολικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 245 MW από τις κύριες αγορές του, τη Γαλλία και την Τουρκία, σύμφωνα με το reve.

Ο Όμιλος Nordex προμηθεύει 35 ανεμογεννήτριες 3 και 4 MW για 9 έργα στη Γαλλία. Στην Τουρκία, οι πελάτες παρήγγειλαν 9 ανεμογεννήτριες N163/6.X και 9 άλλες ανεμογεννήτριες των κατηγοριών 4 και 5 MW για 8 έργα συνολικής ισχύος 113 MW.

Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν επίσης τη συντήρηση των ανεμογεννητριών σε διάφορες περιόδους μετά τη θέση τους σε λειτουργία στο τέλος του 2024 και κατά τη διάρκεια του 2025.

Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει περίπου 51 GW αιολικής ισχύος σε περισσότερες από 40 αγορές καθ’ όλη τη διάρκεια της εταιρικής του ιστορίας και πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους περίπου 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους. Το δίκτυο παραγωγής του Ομίλου περιλαμβάνει εργοστάσια στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του επικεντρώνεται σε χερσαίες τουρμπίνες των κατηγοριών 4 έως 6 MW+, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγοράς σε χώρες με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο και σε περιοχές με περιορισμένη χωρητικότητα δικτύου.

Διαβάστε ακόμη