Η Tesla σημείωσε ρεκόρ εταιρείας αναπτύσσοντας 9,4 GWh αποθήκευσης ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο του 2024, υπερδιπλασιάζοντας τη μεγαλύτερη προηγούμενη τριμηνιαία ανάπτυξη. Η αξία των 9,4 GWh ήταν 131% μεγαλύτερη από το προηγούμενο τρίμηνο και 157% μεγαλύτερη από τον όγκο που αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Τα δύο πρώτα τρίμηνα της εταιρείας για την ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας το 2024, αντιστοιχούν σε λίγο περισσότερο από το 91% του συνόλου της χωρητικότητας που αναπτύχθηκε το 2023 – με το δεύτερο τρίμηνο μόνο να αντιστοιχεί σε σχεδόν 64% της συνολικής χωρητικότητας ανάπτυξης του 2023.

Σύμφωνα με το περιοδικό pv, η ανακοίνωση έγινε σε ένα αντισυμβατικό τμήμα του δελτίου τύπου της Tesla για το τέλος του τριμήνου, το οποίο συνήθως επικεντρώνεται στον αριθμό των κατασκευασμένων οχημάτων. Το δελτίο αυτού του τριμήνου τόνισε τα σημαντικά βήματα της εταιρείας στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας, δείχνοντας την αυξανόμενη σημασία της στην τελική γραμμή.

Από το 2016 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024, η ενεργειακή δραστηριότητα της Tesla συνεισέφερε σταθερά λιγότερο από 10% στα συνολικά έσοδα. Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν το 2017, όπου οι συνεισφορές κορυφώθηκαν στο 9,49%, και το πρώτο τρίμηνο του 2024, στο 9,41%, ενώ σε όλες τις άλλες περιόδους οι συνεισφορές παρέμειναν κάτω από το 7,25%. Με βάση τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα πωληθέντα οχήματα και τη σημαντική προβλεπόμενη αύξηση των εσόδων από την αποθήκευση ενέργειας, αναμένεται ότι τα έσοδα από την ενέργεια θα αντιπροσωπεύουν το 15% έως 21% των συνολικών εσόδων της Tesla στις επόμενες περιόδους, με πιθανή τάση προς το ανώτερο άκρο αυτού του εύρους.

Η αύξηση της χωρητικότητας ακολουθεί την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων συναρμολόγησης Megapack της Tesla στο Lathrop της Καλιφόρνια το 2022 και στη Σαγκάη, όπως ανακοινώθηκε το 2023. Κάθε εγκατάσταση είναι ικανή να παραδίδει έως και 40 GWh Megapack ετησίως.

Διαβάστε ακόμη