Η Vestas και η LEAG υπέγραψαν μια συμφωνία 105 MW για το αιολικό έργο Forst-Briesnig II στην περιοχή Lausitz της Γερμανίας. Αυτό το έργο είναι σημαντικό για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι το πρώτο αιολικό έργο της LEAG, μιας εταιρείας που παραδοσιακά επικεντρωνόταν στην εξόρυξη άνθρακα. Δεύτερον, το έργο θα κατασκευαστεί σε πρώην περιοχή εξόρυξης λιγνίτη, σηματοδοτώντας τη μετακίνηση από ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τέλος, το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας που ονομάζεται GigawattFactory, η οποία αποσκοπεί στο να καθιερώσει την περιοχή Lausitz ως ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης, σύμφωνα με το reve.

Η Vestas θα παραδώσει 17 ανεμογεννήτριες και θα τις συντηρήσει επίσης για τα επόμενα 20 χρόνια για να διασφαλίσει την άριστη απόδοσή τους. Αυτή η συμφωνία είναι ένα θετικό βήμα και για τις δύο εταιρείες. Η LEAG το βλέπει ως έναν τρόπο να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της ενέργειας και να γίνει πρωτοπόρος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Vestas βλέπει αυτό το έργο ως μια ευκαιρία να παρουσιάσει την ικανότητά της να παρέχει λύσεις για σύνθετα έργα.

Το έργο έχει επίσης την υποστήριξη του ομίλου EP Corporate Group, του κύριου μετόχου της LEAG. Είναι προσηλωμένοι στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βλέπουν αυτό το έργο ως βασικό στοιχείο για τη μετάβαση από τους συμβατικούς πόρους. Η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025, με την ολοκλήρωση να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2026.

Συνολικά, το έργο Forst-Briesnig II αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στη μετάβαση της Γερμανίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ μιας παραδοσιακής εταιρείας άνθρακα και ενός ηγέτη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει το ενεργειακό τοπίο της περιοχής Lausitz.

Διαβάστε ακόμη