Μια νέα τεχνολογία αποθήκευσης θερμικής ενέργειας αναδύεται ως σημαντική λύση για την απανθρακοποίηση των βιομηχανικών διαδικασιών. Αυτή η τεχνολογία, που ονομάζεται θερμική μπαταρία, χρησιμοποιεί τούβλα ή μπλοκ που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό για την αποθήκευση ενέργειας. Η Rondo Energy είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτήν την τεχνολογία. Η Rondo Heat Battery χρησιμοποιεί τούβλα εμποτισμένα με σιδηρό συρμάτιο για θέρμανση και μεταφέρει θερμότητα με υπεραερωμένο αέρα. Αυτή η μπαταρία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για βιομηχανίες όπως η χημική παραγωγή, η επεξεργασία τροφίμων και η παραγωγή καθαρών καυσίμων, σύμφωνα με το clean technica.

Η Rondo Energy έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ για να επεκτείνει την παρουσία της. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έργων που παρέχουν χαμηλού κόστους, συνεχή, υψηλής πίεσης, απο άνθρακα ατμό και ενέργεια ως υπηρεσία. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ στοχεύει επίσης την παραγωγή τροφίμων για την ανάπτυξη αποθήκευσης θερμικής ενέργειας.

Ένα από τα οφέλη της μπαταρίας Rondo Heat είναι ότι είναι ανεξάρτητη πηγής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί με οποιαδήποτε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η Rondo Energy συνεργάζεται με την Breakthrough Energy Catalyst για να αναπτύξει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που εξαλείφει το “πράσινο prêmio” των ανανεώσιμων πόρων. Η εταιρεία προβλέπει ότι το μοντέλο αποθήκευσης ως υπηρεσία θα αλλάξει τα δεδομένα έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε ακόμη