Η Edison απέκτησε μερίδιο 50% σε εταιρεία ειδικού σκοπού με στόχο την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού έργου 975 μεγαβάτ (MW) στη Σικελία, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ιταλία, η οποία δεν έχει ακόμη σε λειτουργία πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα, στοχεύει να παράγει σχεδόν τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το τέλος του 2030, σύμφωνα με το εθνικό της σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα ένα ιταλικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων δυνητικής αξίας 35,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (38 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να στηρίξει την κατασκευή μονάδων πράσινης ενέργειας που λειτουργούν με καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η ιταλική θυγατρική του γαλλικού ομίλου ενέργειας EDF δήλωσε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Wind Energy Pozzallo έχει ήδη καταθέσει αίτηση για να λάβει την έγκριση του έργου από το υπουργείο Ενέργειας, προσθέτοντας ότι η κατασκευή του θα μπορούσε να διαρκέσει τρία χρόνια.

Η Edison εκτιμά ότι το αιολικό πάρκο, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στη Μεσόγειο θάλασσα περίπου 25 χιλιόμετρα ανοικτά της παραθαλάσσιας πόλης Ποτσάλο της Σικελίας, θα αποφύγει την εκπομπή περισσότερων από 780.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Η επένδυση της Edison στην Wind Energy Pozzallo πραγματοποιήθηκε μέσω συμφωνίας με την Blunova, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Διαβάστε ακόμη